Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΕΚΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24.2.2010


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 24-2-2010
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στον κλάδο της επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) συμμετέχει στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα, υποστηρίζοντας πλήρως το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων.

Η οικονομική κρίση και το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι το άλλοθι για την κυβέρνηση και την Ε.Ε., προκειμένου να δικαιολογηθούν πολιτικές και μέτρα που μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και που καταργούν ακόμα και τα ελάχιστα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.

Οι πολιτικές αυτές, αντί να βγάζουν τη χώρα από την κρίση, την οδηγούν βαθύτερα στην ύφεση. Οδηγούν στη συμπίεση και μείωση των μισθών, στην αύξηση των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτό που απαιτείται, είναι να ληφθούν τώρα αναπτυξιακά μέτρα, που θα δώσουν πνοή στην πραγματική οικονομία, στις επενδύσεις, στην κατάρτιση και στην απασχόληση. Για τους εργαζόμενους στην κατάρτιση, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ είναι και απαράδεκτες και επικίνδυνες, Δεν μπορεί η ανεργία να πλησιάζει το 20% και σήμερα να μην υλοποιούνται δράσεις και προγράμματα κατάρτισης και οι κοινοτικοί πόροι να λιμνάζουν.


Λέμε όχι στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Διεκδικούμε αποτελεσματικές δράσεις ενάντια στην Ανεργία
Λέμε όχι στην απαξίωση της Κατάρτισης.
Λέμε ναι στην Εκπαίδευση και την Απασχόληση.

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΠΕΕΚΕΚ

1 σχόλιο:

Μαρία Αναγνωστοπούλου είπε...

Δεν είναι όλα τα μέτρα στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν λάθος και σωστά μέτρα. Δεν μπορεί με προσδόκιμο ζωής 80 - 85 να υπάρχουν κατηγορίες εργαζομένων που να του ςπληρώνει το κράτος σύνταξη 40 χρόνια. Πολλούς μας τσούζει η απομάκρυνση της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά αν μείνει, δεν πάει μακριά, τα παιδιά μας θα τη λουστούνε.

Η κατάργηση ΣΣΕ αντιθέτως, αν γίνει, θα είναι μεσαιωνικό απαράδεκτο μέτρο.

Όσον αφορά την κατάρτιση, πέρα από το ότι θέλουμε να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί γιατί από αυτήν ζούμε, έχουμε καμία ένδειξη ή απόδειξη ότι βοηθάει στη μείωση της ανεργίας ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Μας απασχολεί καθόλου η ουσία; Ποιος καταρτίζεται, σε τι, αν πραγματικά θέλει να δουλέψει ή αν πρόκειται για άτομα που έχουν τη δυνατότητα πραγματικά να μπουν σε ανταγωνιστικό χώρο εργασίας; Ή μας αρκεί να κυλάνε τα γρανάζια και να πληρωνόμαστε;

Επισκέψεις