Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΕΚΕΚ & ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αριθμ. πρωτ. 22/πκ
Αθήνα 8/2/2010
Προς
Μέλη ΠΕΕΚΕΚ
Εργαζόμενους ΚΕΚ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ &
ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 και ώρα 17.00
στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ),
Αγ. Κωνσταντίνου και Ψαρών 2, 2ος όροφος (Στάση ΜΕΤΡΟ: Μεταξουργείο)


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Όπως όλοι μας βιώνουμε, η κατάσταση στο χώρο των κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, τείνει να λάβει δραματικές διαστάσεις πρώτα απ’ όλα για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο, οι οποίοι καλούνται να υποστούν τις συνέπειες μιας παράλογης κρατικής –κατά κύριο λόγο – πολιτικής, που έχει οδηγήσει το σύστημα της επαγγελματικής κατάρτισης στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το σωματείο μας, καθημερινά δέχεται, από συναδέλφους σε ΚΕΚ, παράπονα για απολύσεις, διαθεσιμότητες, μετατροπή της εργασιακής σχέσης από πλήρη απασχόληση σε μερική, μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ. Οι αιτίες της κατάστασης αυτής, είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας, ωστόσο αυτοί που πληρώνουν τελικά την κρίση είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι.

Μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ο Σύλλογός μας προσπαθεί να παρέμβει και να πιέσει με όσα μέσα διαθέτει, προκειμένου να υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και τα στοιχειώδη εργασιακά μας δικαιώματα.

Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Σωματείου μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειές μας, να συζητήσουμε σε ανοιχτή διαδικασία όλα τα προβλήματα (συλλογικά και ατομικά) που αντιμετωπίζουμε και να πάρουμε αποφάσεις για την περαιτέρω παρέμβαση και δράση του Συλλόγου μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Επίσης, το επόμενο διάστημα (Μάρτιος 2010) λήγει η τριετής θητεία των οργάνων Διοίκησης της ΠΕΕΚΕΚ και για το λόγο αυτό στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα υπάρξει ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ παρουσία ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, η οποία και θα διεξαγάγει τις αρχαιρεσίες (πιθανή ημερομηνία 9-11 Μαρτίου 2010), για εκλογή ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα.

Όπως καταλαβαίνετε η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες, είναι ζωτικής σημασίας για την ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ιδίως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ως μοναδικού συλλογικού οργάνου υπεράσπισης τν δικαιωμάτων μας. Για αυτό σας καλούμε να μη λείψει κανείς

Θέματα της Γενικής Συνέλευσης:
- Η κατάσταση στο χώρο των ΚΕΚ και ενημέρωση για τις ενέργειες του Σωματείου
- Προτάσεις για περαιτέρω παρέμβαση και δράση
- Συζήτηση για τη δυνατότητα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ΚΕΚ το 2010
- Εκλογές Σωματείου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί την
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 και ώρα 17.00
στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ),
Αγ. Κωνσταντίνου και Ψαρών 2, 2ος όροφος (Στάση ΜΕΤΡΟ: Μεταξουργείο)


Για το Δ.Σ. ΠΕΕΚΕΚ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Παναγιώτης Κυριακούλιας Ζωή Αλμπάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις