Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Τη συνέχιση των απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισε (εχθές 25/2/2008) η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε., οι οποίες θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση νέας Πανεργατικής Γενικής Απεργίας την ημέρα συζήτησης, του σχεδίου Νόμου για το Ασφαλιστικό στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής.

Η ΓΣΕΕ επίσης αποφάσισε τα εξής:

1) Πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων και κοινών αγωνιστικών εκδηλώσεων με τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου.

2) Στήριξη και υποστήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι Ομοσπονδίες και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με θέμα το Ασφαλιστικό.

3) Ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες με ομάδες εργαζομένων που πλήττονται απ΄τις προωθούμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις , όπως ΒΑΕ, Ενοποιήσεις Ταμείων, Κύριας και Επικουρικής σύνταξης, και κλάδων υγείας - πρόνοιας. (όπως Ξενοδοχοϋπάλληλοι, ΓΕΝΟΠ, ΟΤΟΕ, Ναυτιλιακοί κλπ.)

4) Το συντονισμό της δράσης και των κινητοποιήσεων με την ΑΔΕΔΥ και τις άλλες Επιστημονικές Ενώσεις Εργαζομένων.

5) Την έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ που θα αξιολογήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει την συνέχιση του Αγώνα.

6) Ταυτόχρονα με την Απεργία στέλνεται μήνυμα προς τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Νέα ΕΓΣΣΕ με σαφέστατα βελτιωμένη πρόταση, ουσιαστικών και πραγματικών αυξήσεων μισθών και ημερομισθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις