Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ (ώρα 11.00 π.μ.)

Εμείς οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες των Ελλήνων εργαζομένων , για να μη θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα τόσο των δικών μας , όσο και των νεότερων γενιών.

Για εμάς τους εργαζόμενους/ες τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση είναι τα ιερά και τα όσια! Αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στον 20ό αιώνα, η οποία επιβλήθηκε με τεράστιους αγώνες των εργαζομένων, ώστε όλοι μας να μπορούμε έχουμε μια στοιχειώδη περίθαλψη και μια αξιοπρεπή διαβίωση μετά το τέλος της εργασιακής μας ζωής. Σήμερα όμως για μια ακόμα φορά το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και τα ταμεία μας μπαίνουν πάλι στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Η παρούσα Κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) αρνείται να λύσει το μοναδικό πρόβλημα της Κοινωνικής μας Ασφάλισης, που δεν είναι άλλο από αυτό της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, σήμερα και στο μέλλον

Η Κυβέρνηση, αντί να καταβάλλει τα 12,4 δις ΕΥΡΩ που χρωστά το ίδιο το κράτος ως οφειλές και χρέη, αντί να μαζέψει τα 8,2 δις ΕΥΡΩ που χρωστούν οι εργοδότες, αντί να επιστρέψει τα καταληστευθέντα αποθεματικά των Ταμείων μας (83 δις ΕΥΡΩ από το 1950 ως σήμερα), αντί να καταβάλλει εδώ και τώρα τις νομοθετημένες υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ.

ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

Επιχειρεί να υπονομεύσει και να καταργήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος μέσα από τη χειροτέρευση των συνταξιοδοτικών όρων των ασφαλισμένων (αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση βαρέων – ανθυγιεινών, αναπηρικών συντάξεων, ευνοϊκών ασφαλιστικών ρυθμίσεων που στηρίζουν τη μητρότητα και την οικογένεια) με ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων που μεταφέρουν τα ελλείμματα στο ΙΚΑ και διαλύουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Για αυτό απεργούμε και διεκδικούμε:
- Να αποκαταστήσουν κράτος και εργοδότες τη ζημιά, που έκαναν στα ασφαλιστικά ταμεία, με την καταλήστευση των αποθεματικών τους.
- Να καταβάλουν τους πόρους που χρειάζεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης - να καταργηθεί η ανασφάλιστη εργασία.
- Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις-καμία διάκριση μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων.
- Να μη χειροτερεύσει το καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης - Υπερασπίζουμε τα βαριά ανθυγιεινά, τις αναπηρικές συντάξεις, τις θετικές διακρίσεις για τις γυναίκες και τις μητέρες.
- Κατώτερες συντάξεις στα 25 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.
- Σύνταξη μετά τα 35 έτη εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.
- Πλήρη τουλάχιστον αναπλήρωση του μισθού από κύρια και επικουρική σύνταξη.
- Οχι στις υποχρεωτικές ενοποιήσεις ταμείων που στόχο έχουν να καταργήσουν ασφαλιστικά δικαιώματα.
- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, Δημόσιο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους.Αξιοπρεπείς μισθούς-σταθερή, ασφαλισμένη και πλήρη απασχόληση - Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Για αυτό είναι ζωτική ανάγκη να μην περάσουν τα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και συμμετάσχουμε μαχητικά στην Πανελλαδική Απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 12 Δεκεμβρίου και στη Συγκέντρωση στο Πεδίον Άρεως ώρα 11.00.

Συναδελφικά
ΤΟ Δ.Σ. ΠΕΕΚΕΚ


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΑ Ο.Ι.Υ.Ε. (Αγ. Κων/νου και Ψαρών 2, Αθήνα) και ώρα 10.00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις