Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΓΣΕΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΓΣΕΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (28/11/07)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Η κυβέρνηση συνεχίζει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της, αφού βέβαια υπονόμευσε κάθε έννοια ειλικρινούς διαλόγου και σοβαρής συζήτησης αρνούμενη να καταθέσει συγκεκριμένες και δεσμευτικές προτάσεις, όπως και την ανάληψη των προβλεπόμενων οικονομικών υποχρεώσεων και χρεών της, για την βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Επέλεξε την μεθοδολογία των διαρροών και των περιφερόμενων επισκέψεων, για να ανακοινώσει μέτρα και προθέσεις ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ο σεβασμός στο διάλογο αποκαλύπτεται και από τον τρόπο που αντιμετώπισε τους φορείς, την επιτροπή των σοφών «λαγών» αλλά και το θέμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Την ώρα που με υπουργική απόφαση έχει συγκροτηθεί μεικτή επιτροπή η οποία υποτίθεται ότι συζητά και επεξεργάζεται το θέμα για να υποβάλει τις προτάσεις της έως 31/12/07, η κυβέρνηση υπονομεύει το έργο της και αναιρεί ουσιαστικά την λειτουργία της αφού εξαγγέλλει μέτρα και θέσεις περιορισμού και περικοπής των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων!! Ποιους και για πόσο νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν;

Κορυφώνεται η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων κατά των ασφαλιστικών ανατροπών που εξαγγέλλονται καθημερινά. Το σύνολο της κοινωνίας έχει κατανοήσει πλέον ότι τα προβλήματα του ασφαλιστικού, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην κυβερνητική πολιτική η οποία:

√ Αρνείται επίμονα να καταβάλει τους θεσμοθετημένους πόρους και τις εργοδοτικές εισφορές, που έχουν φθάσει στη δική της θητεία τα 12,8 δις €. Από την άλλη με διαδοχικές χαριστικές ρυθμίσεις χρεών και ενοποιήσεις ταμείων αποκαλύπτεται περίτρανα ότι έχει επιλέξει να υπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών, μετατοπίζοντας το κόστος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στην επιδείνωση των παροχών ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Η συμπεριφορά και η τακτική της προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία θυμίζει τη παροιμία: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

√ Αρνείται να εφαρμόσει το Ν.3029/02 τόσο για τη χρηματοδότηση, όσο και για τους όρους και προϋποθέσεις ενοποίησης των Ταμείων κύριας σύνταξης. Αποσπασματικά επιλέγει ότι την συμφέρει μόνο και μόνο για να βάλει χέρι στα αποθεματικά και ταυτόχρονα να οδηγήσει σε χρεοκοπία και κατάρρευση τα υγιή και βιώσιμα ταμεία. Οι όποιες «μεταρρυθμίσεις» – ψευτοβελτιώσεις είναι στάχτη στα μάτια των ασφαλισμένων και κυρίως των γυναικών, για να αποκρύψει τις αποφάσεις της που είναι η εξίσωση ανδρών και γυναικών, άρα η αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και οι μειώσεις των συντάξεων των γυναικών.

√ Όλα και για όλους πλέον μπαίνουν σε αμφισβήτηση και ανατροπή όπως η αύξηση ορίων ηλικίας, η μείωση των συντάξεων, η κατάργηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών, των αναπηρικών, της μητρότητας κλ.

√ Καμία δεσμευτική πρόταση για το πρόβλημα των 1,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη έως 580€ το μήνα, για τους 1,2 εκατομμύρια νέους ανασφάλιστους εργαζόμενους που βιώνουν την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική ανασφάλεια.

√ Περικοπές και ανατροπές αντί για ενίσχυση και βελτίωση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Γι’ αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα απαντήσουν δυναμικά και αγωνιστικά με την απεργία και το συλλαλητήριο στις 12 Δεκεμβρίου 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις