Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ


Αθήνα 2.3.2010

Προς
- Μέλη ΠΕΕΚΕΚ
- Εργαζόμενους στα ΚΕΚ
Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το επόμενο διάστημα λήγει η θητεία των οργάνων διοίκησης του Σωματείου μας και για το λόγο αυτό η Γ.Σ. αποφάσισε τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και Εργατικό Κέντρο).
Οι εκλογές θα γίνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 και ώρες από 16.00 – 21.00., καθώς και στο Περιφερειακό Παράρτημα της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010 και ώρες από 14.00-19.00. μ.μ.

Οι εκλογές του Σωματείου μας, γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για όλους μας. Καθημερινά βιώνουμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά το σύστημα της επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρας μας, με τα ΚΕΚ να είναι πλέον σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο.

Περισσότερο από όλους, είμαστε εμείς οι ίδιοι/ες οι εργαζόμενοι/ες που βιώνουμε τις οδυνηρές επιπτώσεις αυτής της κρίσης στον κλάδο και ζούμε την ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων και των μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Το σωματείο μας, εν μέσω αυτής της ιδιαίτερα οξείας κρίσης και με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, προσπάθησε και προσπαθεί να παρέμβει σε εργοδότες και αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να προστατέψει τις θέσεις εργασίας και να περισώσει τα στοιχειώδη εργασιακά μας δικαιώματα. Προσπαθήσαμε να παρέμβουμε και για τα συλλογικά μας συμφέροντα αλλά και να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που είχε ατομικό εργασιακό πρόβλημα.

Το σωματείο μας, πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει.
Πρέπει να επιβιώσει και να δυναμώσει. Ως σωματείο εργαζομένων είναι το ύστατο συλλογικό καταφύγιο προστασίας όλων μας.


· Ήρθε η ώρα να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη συλλογική μας φωνή, που θα μιλά εκ μέρους όλων μας, τόσο προς την πολιτεία όσο και προς τους εργοδότες μας.
· Για ένα Σωματείο που θα προασπίζεται και θα προωθεί τα επαγγελματικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας συμφέροντα.
· Για ένα σωματείο που θα μας στηρίζει στην προσπάθειά μας, για τη διασφάλιση της απασχόλησής μας και των μισθών μας, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για την επαγγελματική μας καταξίωση, τη διεύρυνση των δυνατοτήτων και των ευκαιριών στην εργασία μας.
· Για ένα σωματείο που θα αγωνιστεί για τη βιωσιμότητά και την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης και της δια βίου μάθησης

Η ύπαρξή της Σωματείου, η επιβίωσή του, η ανάπτυξή του, η μαζικότητα του, η δύναμη και δυνατότητα του να μας εκφράζει και να μας υπερασπίζεται, η αντιπροσωπευτικότητα και δημοκρατικότητά του, η αυτόνομη, ανεξάρτητη και ενωτική του λειτουργία, και εν τέλει η ίδια η αποτελεσματικότητά του, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και μόνο, όλους όσους εργαζόμαστε σε όλα τα ΚΕΚ.

Να γιατί είναι απαραίτητη η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου.

Όλοι μαζί μπορούμε!
Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στις εκλογές



Το Δ.Σ. της ΠΕΕΚΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις