Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΕΚΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Αριθμ. Πρωτ 14/πκ
Αθήνα 27-10-2009

Προς
- Μέλη ΠΕΕΚΕΚ

- Εργαζόμενους στα ΚΕΚ


ΘΕΜΑ:
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΚ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΕΚΕΚ
ΑΘΗΝΑ 9/11/2009 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 – ΩΡΑ 17.30


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τη δημοσιοποίηση πλέον, από την Κυβέρνηση της κατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων, διαφαίνεται ότι ο τομέας της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων, ΕΚΕΠΙΣ, ΚΕΚ κλπ), πρόκειται συνολικά να υπαχθεί στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, από όλα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν πάρα πολλές ασάφειες και κενά ως προς τη λειτουργία του νέου συστήματος, ενώ δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα από την από δω και πέρα πορεία υλοποίησης των δράσεων που αφορούν τον κλάδο μας και κατ΄ επέκταση τις εργασιακές μας σχέσεις και προοπτικές.

Ήδη, το σωματείο μας έχει κατ’ αρχάς ζητήσει να υπάρξει μια συνάντηση με τον εργοδοτικό μας φορέα (ΕΛΣΕΚΕΚ), ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και πληροφόρησης, και ει δυνατόν να υπάρξει μια κοινή θέση απέναντι στο γενικότερο θέμα της πορείας του κλάδου και των ΚΕΚ.

Ταυτόχρονα, το Σωματείο θα επιδιώξει το συντομότερο δυνατόν και συνάντηση με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου και με στόχο να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Δεδομένων των παραπάνω εξελίξεων καθώς και της αναγκαιότητας να συζητήσουμε μαζί όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν, το Σωματείο μας σας καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη - συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο:


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Γ’ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β - 3Ος ΟΡΟΦΟΣ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.30



Θέματα της σύσκεψης θα είναι:
· Ενημέρωση και ανταλλαγή πληροφόρησης για τις εξελίξεις στον κλάδο και η
θέση του Συλλόγου
· Ενημέρωση για τα εργασιακά και άλλα προβλήματα
· Οργανωτική πορεία ΠΕΕΚΕΚ και προγραμματισμός αρχαιρεσιών 2010
· Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για τη δυνατότητα και αναγκαιότητα
σύναψης Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τους
εργαζόμενους στα ΚΕΚ το 2010

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη καθώς και όλων των συναδέλφων της περιφέρειας που έχουν τη δυνατότητα να παραστούν.



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Παναγιώτης Κυριακούλιας Ζωή Αλμπάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις