Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 2-4-2009: ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΠΕΕΚΕΚ)

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Η οικονομική κρίση και η ύφεση είναι εδώ. Ο κόσμος της εργασίας, οι εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά και απανωτά χτυπήματα στα όρια της εξόντωσης. Όλοι μας, είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι, εξαρτώμενοι από τον εργοδότη μας.

Καθημερινά, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις (ακόμα και όσες είναι εύρωστες ή κερδοφόρες) στο όνομα της κρίσης προχωρούν σε απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα με την απειλή της απόλυσης προχωρούν διαθεσιμότητες του προσωπικού τους ή σε μονομερείς εκβιαστικές μετατροπές των ατομικών συμβάσεων εργασίας με περικοπές ωρών απασχόλησης και μισθών.

Ο κόσμος και οι εργαζόμενοι είναι οργισμένοι. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει την υποχρέωση να μετατρέψει το φόβο, την ανασφάλεια και την οργή σε ένα μαζικό κίνημα εργατικής και ευρύτερα κοινωνικής διαμαρτυρίας. Είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, πριν τα χάσουμε όλα.

Υπό την έννοια αυτή, η ενεργός συμμετοχή όλων μας στην Απεργία στις 2 Απριλίου αποκτά ξεχωριστό νόημα.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει ενεργά και αγωνιστικά στην Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 2.4.2009 και στη ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

Και εμείς, όπως όλοι οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε:

• ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ. Απαγόρευση των απολύσεων στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις. Προστασία της Εργασίας και της Απασχόλησης. Όχι στις διαθεσιμότητες,
τη μείωση ωραρίων και τις περικοπές μισθών. Να καταργηθούν όλοι οι
αντεργατικοί νόμοι.

• Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους.

• Να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση και ενεργοποίηση των Επιθεωρήσεων Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης απασχόλησης, των επισφαλών μορφών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αυστηροποίηση των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων. Αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας.

• Αύξηση επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού και διετή χορήγησή του. Εξίσωση της αποζημίωσης των εργατών, με αυτή των υπαλλήλων.

• Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας. Επενδύσεις σε ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους κοινωνικούς τομείς.
• Ενίσχυση των προγραμμάτων Εργατικής Κατοικίας και Κοινωνικού Τουρισμού για τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης.

• Πάγωμα και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

• Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και ουσιαστική αύξηση μισθών για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης.

• Ενίσχυση της εργασίας με ουσιαστικά μέτρα από το κράτος και τους εργοδότες.

• Στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων και των Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων.

• Επαναφορά στο δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων και σταμάτημα των προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ

  • ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 11.00 π.μ

Δ.Σ. ΠΕΕΚΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις