Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΑΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Από τον Παναγιώτη Κυριακούλια

Στις 22 Δεκέμβρη 2008, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μας σοκαρίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν την επίθεση που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γενική Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στους Εργολάβους Καθαρισμού.
Η Κ. Κούνεβα είναι μετανάστρια, γυναίκα, μητέρα και μαχητικό στέλεχος του Συνδικαλιστικού Κινήματος και έχει να επιδείξει έντονη δράση μέσα από το σωματείο της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ζήσει με αξιοπρέπεια σε μια ξένη χώρα, τη χώρα μας, παλεύοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο της.

Η Κ. Κούνεβα, είχε δεχθεί τα τρία τελευταία χρόνια πλήθος εξώδικων, διώξεις, τραμπουκισμούς και πιέσεις, διεκδικώντας για τις συναδέλφισσές της καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

Αυτή τη στιγμή -και αφού νοσηλεύτηκε για μέρες στην Εντατική- βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο με βαριές βλάβες, επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι μπορούν να πράττουν ελέω νόμων με αυτόν τον τρόπο.
Η επίθεση αυτή είναι ένα βαθύ πλήγμα στη Δημοκρατία της χώρας μας, η οποία κατακτήθηκε με κόπους, θυσίες, αγώνες, στους οποίους η εργατική τάξη του τόπου μας πρωτοστατεί και δίνει πάντοτε το παρόν.
Ολοι μιλούν ότι η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι προϊόν εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Αλλωστε, χθές μόλις η η Δικαιοσύνη δια της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Ράικου, ορθώς επέστρεψε τη δικογραφία στις αστυνομικές αρχές, ζητώντας τους να προχωρήσουν σε ουσιαστική διερεύνηση της δολοφονικής απόπειρας. Τα συνδικάτα ήδη με ανακοινώσεις τους επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν το κουκούλωμα της υπόθεσης και ζητούν από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα δολοφονικής επίθεσης.
Με αφορμή την δολοφονική αυτή απόπειρα, πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα, αναγκαστήκαμε να πάψουμε επιτέλους να παραβλέπουμε καταγγελίες και περιστατικά, που λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους.

Είναι αλήθεια ότι έδώ και καιρό ένας εργασιακός μεσαίωνας αρχίζει και υπάρχει γύρω μας ή στην εργασία μας που εκφράζεται με πλήρη καταστρατήγηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, με επιθέσεις που δέχονται τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με ένταση στις διώξεις των συνδικαλιστικών ελευθεριών, με διεύρυνση της ανασφάλειας των εργαζομένων, με την ραγδαία ανάπτυξη των γκρίζων ζωνών της επισφαλούς εργασίας, με τεράστια ποσοστά μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με ασυδοσία, αυθαιρεσία και στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Αυτή είναιο η ωμή και σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν αυξητικά χιλιάδες εργαζόμενοι της χώρας μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει υποχρέωση στο σύνολό του να ανασυνταχθεί και επιβάλλει ένα τέλος σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν στο σύνολο των εργαζομένων.

Τη Πέμπτη και ώρα 6 μ.μ. 22/1/2009, 58 Σωματεία Εργαζομένων διοργανώνουν Συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας για:

Να καταδικάσουν τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η Κ. Κούνεβα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη σε αυτήν και στο Σωματείο Καθαριστριών (ΠΕΚΟΠ).
Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι
Να καταργηθεί το σύστημα των υπεργολαβιών στο δημόσιο τομέα
Να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων των εργαζομένων στις υπεργολαβίες.
Να αντισταθούν στην εργοδοτική αυθαιρέσία και τρομοκρατία και να περιφρουρήσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
Στο πλαίσιο αυτό, είναι ελάχιστη υποχρεωσή μας ως Εργαζόμενοι και ως Σύλλογος να συμμετάσχουμε στη Συγκέντρωση και να συμβάλλουμε ως οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω, πριν να είναι αργά για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις