Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΚΑΙ 72 ΩΡΕΣ!

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε. ΕΝΩΣΗΣ


Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη – αντεργατική και επαίσχυντη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης των χωρών μελών της Ε. Ένωσης να διευρύνουν τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας έως τις 72 ώρες!!

Σε μια Ευρώπη που η ΑΝΕΡΓΙΑ, οι ανισότητες και τα κοινωνικά αδιέξοδα, αυξάνονται δραματικά, προτείνεται και αποφασίζεται προκλητικά η αύξηση – αντί της μείωσης – του χρόνου εργασίας δηλαδή η διεύρυνση των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων! Δυστυχώς η μέχρι χθες άρνηση της χώρας μας αυτή τη φορά έγινε αδικαιολόγητη αποχή – αποδοχή!

Η τυχόν υπερ-ψήφιση αυτής της απαράδεκτης απόφασης των Υπουργών Απασχόλησης, θα προκαλέσει σφοδρότατες εργατικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των συνδικάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που παλεύουν και απαιτούν για την διεύρυνση και την ενίσχυση των εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανακαθορίσει την στάση της και να αρνηθεί ξεκάθαρα αυτή την εξέλιξη και τον εργασιακό μεσαίωνα των εργαζομένων.

Απευθυνόμαστε και προς όλα τα πολιτικά κόμματα και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές ζητώντας τους όχι μόνο να καταψηφίσουν αυτή την επαίσχυντη απόφαση αλλά και να κινητοποιηθούν μαζί μας, σε παν-ευρωπαϊκό επίπεδο για την απόκρουση και απόρριψη αυτής της ακραίας Νεοφιλελεύθερης πρότασης των Υπουργών Απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις