Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΟΕ: Κάτω των 25 ετών το 30% των ανέργων

Aύξηση κατά 15% της ανεργίας σε μία τετραετία

 Πηγή: in.gr, 12/10/2012



Η κρίση αύξησε τον αριθμό των ανέργων διεθνώς κατά 15% μέσα σε μια τετραετία.
Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ σε ομιλία που θα απευθύνει αύριο Σάββατο στο Τόκιο θα αναφέρει πως ο αριθμός των άνεργων αυξήθηκε κατά 30 εκατομμύρια άτομα διεθνώς ή κατά 15% μέσα σε μια τετραετία. 

Όπως θα τονίσει ο Ράιντερ στην ομιλία του - η οποία προδημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή- ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Συμβουλίου, οργάνου αρμόδιου για τον καθορισμό των μεγάλων πολιτικών προσανατολισμών του ΔΝΤ περίπου 75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών. 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας από αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα. 

Ο Ράιντερ θα απευθύνει έκκληση για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας και θα επισημάνει ότι αν είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο.
Στο σημείο αυτό θα προσθέσει ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί και ότι υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις