Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ"



Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα
(της Χρ. Κοψίνη)


Προκήρυξη διαγωνισμών για κατάρτιση ανέργων ύψους 130 εκατ. ευρώ


Προκηρύχθηκε, με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φ. Π. Πετραλιά, ο δημόσιος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική (προσωρινή) απασχόληση σε θέσεις συναφείς με τον Τουρισμό στις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 35,4 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού». Οι ανάδοχοι θα μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι την 27η Απριλίου 2009.

Στις 13 Φεβρουαρίου προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για την κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα ΚΕΚ με υποχρεωτική απασχόληση σε θέματα αειφόρου περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το πρόγραμμα για τα περίφημα «πράσινα επαγγέλματα» είναι ύψους 94.600.000 ευρώ. Καταλυτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 14η Απριλίου 2009. Eκτός από τη θεωρητική κατάρτιση σε αντικείμενα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη προβλέπεται πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων σε «πράσινες θέσεις» και τοποθέτηση του 30% των καταρτιζομένων σε προγράμματα που θα αναλάβει να υλοποιήσει ο ανάδοχος, ανά τύπο περιφερειών, για τουλάχιστον 3 μήνες και για 70 ημερομίσθια μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών από το τέλος του προγράμματος κατάρτισης.

Ανάλογης λογικής (κατάρτιση και απασχόληση) είναι και τα τρία προγράμματα, καθώς και το πρόγραμμα για 7.000 ανέργους σε κατασκευαστικά έργα. Η αξιολόγηση των προτάσεων έχει ολοκληρωθεί, αλλά εκκρεμούν οι αποφάσεις των γνωμοδοτικών επιτροπών. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 90 εκατ., έχει προκληθεί έντονη εσωτερική συζήτηση μεταξύ των ενδιαφερομένων καθώς εκφράζονται φόβοι για υπέρμετρη πριμοδότηση ενός μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει θέσει υπό τη σκέπη του πολλά μικρότερα ΚΕΚ. Ως εκ τούτου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αποτελέσει πυξίδα και για τη διανομή των κονδυλίων που θα προκρίνει το υπουργείο Απασχόλησης και στις δύο καινούργιες προκηρύξεις.
Για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Απασχόλησης πατείστε εδώ
Σχετικοί δικτυακοί τόποι:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις