Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΣΕΕ (10/9/2008)

Έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία 2008

Η ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ παρουσίασαν σήμερα 10/9/08 την ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση.

Η έκθεση με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο αποδεικνύει την δραματική επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας, που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι απεργοί πλήττονται άγρια, οι κοινωνικές ανισότητες και η απόκλιση από την Ε.Ε. διευρύνονται ενώ όλοι οι δείκτες(αγοραστική δύναμη, μισθοί, ανεργία, κοινωνικές παροχές κ.τ.λ.) έχουν θεαματική υποχώρηση, η οποία έχει φέρει τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. των 27.

Η αρνητική αυτή πορεία έχει ξεκινήσει πολύ πριν αρχίσει η “διεθνής κρίση” την οποία επικαλείται η Κυβέρνηση για να αποποιηθεί τις ευθύνες της για αυτή τη δραματική εξέλιξη.
Εξάλλου καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν επέβαλε άγρια φοροεπιδρομή κατά “δικαίων και αδίκων” την φορολόγηση των εργαζομένων με δελτία παροχής υπηρεσιών, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιών και της συνδικαλιστικής δράσης.
Τα ευρήματα και οι διαπιστώσεις της έκθεσης ενισχύουν τον διεκδικητικό λόγο και ρόλο των συνδικάτων και αναδεικνύουν την ανάγκη για ενωτική και αγωνιστική αντιπαράθεση με την ασκούμενη αντικοινωνική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ σε συνεννόηση και συντονισμό και με τους άλλους κοινωνικούς φορείς που πλήττονται βάναυσα από την ίδια πολιτική, θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Συν: Αναλυτικά η έκθεση και τα συνοπτικά συμπεράσματα έχουν “αναρτηθεί” στο site του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
www.inegsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις