Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 20/3 ΩΡΑ 18.00Την ΠΕΜΠΤΗ 20/3/08 και ώρα 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρία στη ΒΟΥΛΗ κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νομοσχεδίου και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος.
***
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ:
Αθήνα 19-3-2008

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΒΗΜΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


Εμείς οι απεργοί που συγκεντρωθήκαμε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2008 στο Πεδίο Άρεως και αφού ακούσαμε τους ομιλητές, εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
Πανεργατικό αίτημα και απαίτηση της κοινωνίας είναι:
Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας γιατί ενώ τα ασφαλιστικά, οικονομικά και εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται και διευρύνονται, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί και να περιφρονεί τις απαιτήσεις και διεκδικήσεις μας, επιβαρύνοντας καθημερινά τη ζωή μας με νέα αντεργατικά μέτρα.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την αλλαγή της ασφαλιστικής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, η οποία πλήττει εξοντωτικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους ανθρώπους του μόχθου τους απλούς πολίτες.
Þ Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κυβερνητικές προτάσεις του Ασφαλιστικού γιατί ανατρέπουν τα όρια ηλικίας (ανδρών και γυναικών) και ταυτόχρονα υπονομεύουν τη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα τους συστήματος Περικόπτουν δραματικά την χρηματοδότηση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων όλων των κλάδων και κατηγοριών (κύριες και επικουρικές συντάξεις).
Þ Διεκδικούμε πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων που να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους. Νέο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Þ Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού του ανειδίκευτου Εργάτη και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.
Þ Επίδομα θέρμανσης για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ανάλογα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και την οικογενειακή κατάσταση.
Þ Χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους εργαζόμενους και σπουδαστές.
Þ Προστασία και αναβάθμιση των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών.
Þ Ουσιαστικά και δραστικά μέτρα για την πάταξη της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας στην Αγορά που μειώνει δραματικά την αγοραστική αξία μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων.
Διεκδικούμε: μισθούς αξιοπρέπειας και σύγκλισης με τους μισθούς της Ε. Ένωσης και την εξίσωσή μας με τα δικαιώματα και όχι μόνο με τις υποχρεώσεις και τις τιμές που προωθεί η ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Þ Την ενίσχυση και βελτίωση παροχών της κοινωνικής ασφάλισης, με αύξηση των κατώτατων συντάξεων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, ώστε να καλύπτεται τουλάχιστον το όριο της φτώχειας.
Þ Την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους και των ιδιωτών προς τη κοινωνική ασφάλιση και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την επιστροφή όλων των καταληστευθέντων αποθεματικών και από τα δομημένα ομόλογα.
Þ Καμιά αρνητική αλλαγή στις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας (ανδρών και γυναικών) μείωσης της σύνταξης, αύξησης των εισφορών, και επιβάρυνσης των γυναικών.
Þ Ενίσχυση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και επέκταση του στο Δημόσιο. Τα ΒΑΕ αποτελούν ελάχιστη ασπίδα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων από τις ιδιαίτερα επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.
Þ Δημιουργία του «Κοινωνικού Ασφαλιστικού Αποθεματικού» μακρυά από τις κυβερνητικές λογικές για την εξασφάλιση της νέας γενιάς και την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποτελεσματικότητας του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και στο μέλλον.
Þ Απαιτούμε την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ουσιαστική βελτίωση των παροχών και τον πλήρη σεβασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
Þ Εκφράζουμε την ριζική αντίθεση μας, στις προτεινόμενες ενοποιήσεις των Ταμείων χωρίς αναλογιστικές μελέτες, όρους και προϋποθέσεις χωρίς την θέληση των ασφαλισμένων και οι οποίες περιορίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και μεταφέρουν τα οικονομικά βάρη και ελλείμματα στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Þ Την πραγματική καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες των οικονομικών προβλημάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Þ Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής καθώς και των επαναλαμβανόμενων χαριστικών Νομοθετικών ρυθμίσεων
Þ 35ετία χωρίς όριο ηλικίας
Þ Κατώτατη σύνταξη στα 20 ημερομίσθια του βασικού μισθού του ανειδίκευτου εργάτη και πλήρη σύνταξη στα 35 χρόνια στο 80% του μισθού.
Þ Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Καμία διάκριση παλαιών και νέων ασφαλισμένων.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ = ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ
Διεκδικούμε:
Þ Αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, που επιβαρύνει μονόπλευρα και άδικα τους εργαζόμενους – μισθωτούς, συνταξιούχους.
Þ Τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας και φορολογικών συντελεστών περισσότερα κλιμάκια στην φορολογική κλίμακα για να σταματήσει η ασύδοτη φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων.
Þ Αύξηση του αφορολόγητου ποσού στα 15.000 € και έκπτωση από το φόρο όλων των οικογενειακών δαπανών.
Þ Ανατροπή της σχέσης άμεσων – έμμεσων φόρων που διευρύνουν ακόμα περισσότερο και προκλητικά τις φορολογικές αδικίες.
Þ Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι φορολογικές απαλλαγές και μειώσεις των διανεμομένων κερδών των επιχειρήσεων και των εισοδημάτων των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων.
Þ Ισονομία και ισοπολιτεία με τη φορολόγηση ΟΛΩΝ των νομικών προσώπων και φορέων, που με τα περιουσιακά τους στοιχεία αποκομίζουν τεράστια κέρδη.
Þ Καμιά αύξηση του ΦΠΑ, απεναντίας απαιτούμε τη δραστική μείωσή του σε είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
Þ Επιτέλους! Να μπει φραγμός, να παταχθεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Ακύρωση και Κατάργηση όλων των αντεργατικών Νόμων 3429/05, Ν 3385/05, 3371/05, 3377/05 και κάθε προηγούμενης σχετικής διάταξης νόμου που επιτρέπει τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, Ο. Α, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΛΙΜΑΝΙΑ, κ.λπ.
Αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, των ΔΕΚΟ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, του ΕΛΤΑ, κ.λπ. και την εκχώρηση του management σε ξένους και Έλληνες ιδιώτες . Διαφωνούμε με το καθεστώς των συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που εκχωρεί λειτουργίες και δραστηριότητες στο Ιδιωτικό κεφάλαιο.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και στα συμφέροντα της κοινωνίας. Νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις οδηγούν τις ΔΕΚΟ σε ανεξέλεγκτη τιμολογιακή πολιτική, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτές.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. και η ΑΔΕΔΥ με τις προτάσεις τους διεκδικούν την αλλαγή των στόχων, του χαρακτήρα και του περιεχομένου της οικονομικής και ασφαλιστικής πολιτικής προς αναπτυξιακή, αναδιανεμητική και κοινωνική κατεύθυνση. Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε την υπογραφή ικανοποιητικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις δίκαιες απαιτήσεις και ανάγκες των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 19 Μαρτίου 2008 διατρανώνουν την ριζική αντίθεσή τους στο Ασφαλιστική Νομοσχέδιο και την οικονομική κυβερνητική πολιτική, ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, για ένα ασφαλιστικό σύστημα ισχυρό κοινωνικά ωφέλιμο και αποτελεσματικό και για μια οικονομική πολιτική δίκαιης διανομής και αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου προς όφελος της κοινωνίας.


Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις