Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΠΕΕΚΕΚ


Συνεδρίασε στις 24/10/2007 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΕΚΕΚ, στο οποίο συζητήθηκε και αποφασίστηκε το πλαίσιο και ο προγραμματισμός δράσης του Συλλόγου κατά την επόμενη περίοδο.

Το Δ.Σ. ομόφωνα κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις και αποφάσεις:

Πορεία, Οργάνωση και Δράση του Συλλόγου

  • Σήμερα, η ΠΕΕΚΕΚ αριθμεί πάνω από 200 μέλη σε όλη τη χώρα και βρίσκεται σε μια πορεία οργανωτικής ανάπτυξης, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί με την εγγραφή νέων μελών τόσο στο Κέντρο όσο και στην Περιφέρεια. Το Δ.Σ. καλεί όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να εγγραφούν και να συσπειρωθούν άμεσα στο Σύλλογο, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής.
  • Το Δ.Σ. ξεκινά την προσπάθεια σύστασης και λειτουργίας Περιφερειακών Παραρτημάτων (για τη συγκρότηση των οποίων απαιτούνται κατ΄ ελάχιστο 10 εργαζόμενοι/ες). Για το λόγο αυτό (και σε πρώτη φάση) θα συγκληθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2007 Συνάντηση μελών και εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το Σύλλογο και τη συγκρότηση του Παραρτήματος. Για τον ακριβή τόπο, ημερομηνία και ώρα της Σύσκεψης θα υπάρξει εγκαίρως ανακοίνωση του Συλλόγου. Επίσης και έως το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη Περιφερειακή Σύσκεψη στη Δυτική Ελλάδα (Πύργο).
  • Το Δ.Σ. αποφάσισε η ετήσια συνδρομή να ανέρχεται σε 20 € ανά μέλος και να κατατίθεται σε Τραπεζικό Λογαριασμό (ο οποίος και θα ανακοινωθεί)
  • Ο Σύλλογος, κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης, τον ΕΛΣΕΚΕΚ (εργοδότες) και το ΕΚΕΠΙΣ , ώστε να τους ενημερώσει για τη λειτουργία και τους στόχους της ΠΕΕΚΕΚ, να συζητήσει για την πορεία, τα προβλήματα και γενικότερα τις προοπτικές του κλάδου και των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης ενόψει και της υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ (Δ’ ΚΠΣ)
  • Επιπλέον και επειδή σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις ομαλές και έγκαιρες χρηματοροές των συγχρηματοδοτούμενων από το Γ’ ΚΠΣ Έργων που υλοποιούν τα ΚΕΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας πολλών εργαζομένων, το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις τόσο στην αρμόδια πολιτική ηγεσία όσο και στις επιμέρους Διαχειριστικές Αρχές των οποίων τα Έργα παρουσιάζουν προβλήματα.
  • Τέλος, το Δ.Σ. έθεσε ως στόχο ως τα μέσα του επόμενου έτους, να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΠΕΕΚΕΚ, Συνδιάσκεψη - Ημερίδα με θέματα: α) την πορεία και την προοπτική της Επαγγελματικής Κατάρτισης στη χώρα μας, β) την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητάς της στη νέα Προγραμματική περίοδο 2007-2013 και γ) την απασχόληση – εργασιακές σχέσεις στον κλάδο.

Επικοινωνία με το Σύλλογο

  • Το Δ.Σ. καλεί και ενθαρρύνει όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες (μέλη ή μη του Συλλόγου) να επικοινωνούν με την ΠΕΕΚΕΚ αναφέροντας όλα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν στους εργασιακούς τους χώρους, είτε τηλεφωνικά στο 210 6245300 – εσ. 219 ή στο 6976 435600 (Πάνος Κυριακούλιας), είτε μέσω e-mail:
oiye@otenet.gr είτε μέσω του blog www.peekek.blogspot.com


Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

  • Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή τόσο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) από τη ΓΣΕΕ, όσο και για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών (Υπάλληλοι Γραφείου) από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), την οποία πρέπει και να εφαρμόζουν ως ελάχιστη ρύθμιση και τα ΚΕΚ.
  • Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ως μέλος της ΟΙΥΕ, ζητά να υπάρξουν ικανοποιητικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με βάση και τις ανάγκες μας.
  • Επίσης, το Δ.Σ. της ΠΕΕΚΕΚ θα επιδιώξει κατά το επόμενο διάστημα να διαμορφώσει μια σειρά από βασικά μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου, ώστε να τα προωθήσει προς διαπραγμάτευση μέσω της Ομοσπονδίας και για το λόγο αυτό καλεί τους/τις εργαζόμενους/ες να υποβάλλουν τις ιδέες και τις προτάσεις στο Σύλλογο έως και το τέλος Νοεμβρίου.



Ασφαλιστικό

Ως προς το Ασφαλιστικό, η ΠΕΕΚΕΚ συντάσσεται μαζί με το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος υπερ της ενίσχυσης της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΔΣΚΑ), υποστηρίζει τις τεκμηριωμένες θέσεις των συνδικάτων για την επαρκή του χρηματοδότηση και είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια ή «διάλογο» που θα οδηγήσει στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην μείωση συντάξεων, στην περικοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.

Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις που θα προκηρύξει η ΓΣΕΕ κατά το επόμενο διάστημα με αιχμές το Ασφαλιστικό και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


ΤΟ Δ.Σ.
Πάνος Κυριακούλιας
Ζωή Αλμπάνη
Γιώργος Κολλιάς
Αγγελική Γιαγά
Παναγιώτα Χριστοθανοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επισκέψεις